28.5.13

Ce este asigurarea pentru protectia ipotecii


Pentru cei interesati, asigurarea pentru protectia ipotecii este o polita incheiata la cererea creditorulu, cum ar fii banca, in cazurile in care debitorul (asiguratul, in acest caz) doreste sa achizitioneze un teren sau o locuinta.

Ce este asigurarea dota sau de tip zestre


Pentru cei interesati, asigurarea dota, sau de tip zestre, este asemanatoare celei tip student, prima de asigurare acordandu-se de aceasta data integral atunci cand beneficiarul (copilul asiguratului) se casatoreste sau implineste o anumita varsta.
In cazul decesului beneficiarului, polita se transforma in asigurare mixta.

Ce este asigurarea de studii sau tip student


Pentru cei interesati, asigurarea de studii, sau de tip student, este o polita cu o componenta de economisire pentru perioada de studii a copiilor celui care cumpara polita (acesta poate fi parintele sau tutorele beneficiarului). Prima de asigurare poate fin incasata chiar daca beneficiarul a decedat, polita transformandu-se in acest caz intr-o asigurare mixta, prima de asigurare fiind incasata in acest caz de catre asigurat (cel care incheie polita cu compania de asigurari).

Ce este asigurarea mixta redusa


Pentru cei interesati, asigurarea mixta redusa este polita de asigurare care permite asiguratului sa retraga primele platite pentru riscul de supravietuire, compania de asigurari pastrand doar prima care acopera riscul de deces. In cazul in care la sfarsitul perioadei asigurate titularul politei este in viata, compania asiguratoare ii va plati acestuia suma asigurata.

Ce este asigurarea de rentă


Pentru cei interesati, asigurarea de renta,  in cazul acestei polite compania de asigurari plateste o prima de asiguare periodica. Exista doua tipuri de astfel de polite: renta cu rata fixa - prima de asigurare este platita beneficiarului de catre compania de asigurari indiferent daca contractantul politei mai traieste sau nu. 

Ce este asigurarea mixta de viata


Pentru cei interesati, asigurarea mixta de viata este una dintre cele mai atractive polite de pe piata, ea acoperind atat riscul de deces al asiguratului, cat si riscul de supravietuire, ceea ce inseamna ca societatea de asigurare va plati prima de asigurare indiferent daca survine sau nu decesul. In cazul unei asigurari pe cinci ani, spre exemplu, si in conditiile in care asiguratul nu a decedat, compania de asigurari va plati prima de asigurare in totalitate acestuia.

Ce este asigurarea de viata pe termen nelimitat


Pentru cei interesati, asigurarea de viata pe termen nelimitat este o polita care acopera riscul de deces al posesorului pana la o varsta foarte inaintata, de exemplu peste 90 de ani. Conditia in cazul acestei polite este ca primele de asigurare (sumele platite asiguratorului) sa fie platite pana in momentul pensionarii.

Ce este asigurarea de viata pe termen limitat


Pentru cei interesati, asigurarea de viata pe termen limitat este cea mai simpla forma de asiguare de viata si cekl ami des flosita de catre clienti. Polita de asiguare este incheiata pe timp limitat si acopera doar riscul de deces. Prima de asiguare va fi incasata de beneficiarii trecuti in contract.

Tipuri de asigurări de viaţă tradiţionale


Orice agent spune ca asigurarile de viata traditionale sunt polite de asigurare care ofera celor care le detin beneficii considerabile si garantate, care se pot ridica in urma decesului sau la maturitate, sau la sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiata, in cazul in care exista o componenta investitionala a asigurarii.

Câţi bani se dau în şomaj tehnic


Cei care sunt în situaţia de a fi trimişi în şomaj tehnic vor primi bani mai puţini decât salariul lunar negociat.

Cum se calculează şomajul în 2017



Cuantumul indemnizaţiei şomaj care urmează a fi calculat depinde de statutul şomerului, de stagiul de cotizare şi de nivelul salariului avut. Sprijinul bănesc se acordă pe o perioadă de şase luni până la un an, ţinându-se cont de anii de muncă şi se raportază la valoarea indicatorului social de referinţă care, stabilit la 500 de lei.

Cât timp se poate încasa şomaj 2017



Pesoanele care solicita ajutorul de somaj trebuie sa stie si cat timp au dreptul să-l primeasca. Conform legii, indemnizatia de somaj se acordă somerilor pe perioade stabilite diferentiat, în functie de stagiul de cotizare.

Cum se dau banii de somaj


Persoanele care intra in neplacuta situatie de a intra in somaj trebuie sa stie ca el se acordata este in functie de perioada de cotizare si ca este o suma acordata lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, adica de vechime in munca, dupa cum urmeaza:

27.5.13

Actele necesare pentru înscrierea la studii universitare de masterat


Pentru înscrierea la studiii universitare de masterat, este nevoie la înscriere de mai multe acte pentru dosar.

26.5.13

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Teologie Romano Catolică



Pentru a fi admişi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă


Pentru a fi admişi la Facultatea de Teologie Ortodoxă, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei


Pentru a fi admişi la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Matematică


Pentru a fi admişi la Matematică, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Litere


Pentru a fi admişi la Litere, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Istorie


Pentru a fi admişi la Istorie, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Informatică


Pentru a fi admişi la Informatică, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 
Iată ce trebuie să conţină dosarul de admitere: 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Geografie şi Geologie


Pentru a fi admişi la Geografie şi Geologie, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Fizică


Pentru a fi admişi la Fizică, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice


Pentru a fi admişi la Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Fcaultatea de Educaţie Fizică şi Sport


Pentru a fi admişi la Educaţie Fizică şi Sport, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Economie şi Admiterea Afacerilor


Pentru a fi admişi la Facultatea de Economie şi Admiterea Afacerilor, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Drept


Pentru a fi admişi la Facultatea de Drept, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Chimie


Pentru a fi admişi la Facultatea de Chimie, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultatea de Biologie



Pentru a fi admişi la Facultatea de Biologie, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admişi. 

Acte necesare pentru dosarul de admitere la Facultate


Pentru a fi admişi la Facultate, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau studenţii înscrisi la alte facultăţi, trebuie să-şi înregistreze dosarul cu acte pentru a fi admisi. 

24.5.13

Vacanţa elevilor din clasele primare în noiembrie


Elevii din învăţământul primar, clasale I – IV, au prima vacanţă din anul şcolara 2014 – 2015 în luna noiembrie 2014.

Vacanţa intersemestrială 2015


Noua vacanţă a elevilor va fi cea intersemestirală, pentru anul şcolar 2014 – 2015 şi va avea loc în luna ferbruarie 2014.
Între 31 ianuarie şi 9 februarie 2015 elevii va fi vacanţă. 

Vacanţa de primăvară a elevilor în 2015


Vacanţa de primăvară a elevilor în anul şcolar 2014 – 2015 va cuprinde şi Sărbătoarea Paştelui.

Şcoala altfel va fi în aprilie


Pentru anul şcolar 2013 – 2014, programul "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!" va fi organizat în aprilie.

Tezele din semestrul doi


În anul şcolar 2013 – 2014, tezele din semestrul doi vor da în luna mai 2014.

22.5.13

Cât sunt amenzile pentru lipsa rovinietei



Cei care uită sau eevită să plătescă rovinieta riscă să fie amendaţi, în cazul că sunt descoperiţi de către orgenele de control.

Preţuri la Rovinieta pentru vehicule peste 12 tone cu peste patru axe



Rovinietele pot fi cumpărate cu 30 de zile înaintea expirării celor vechi şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb al zilei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.

Preţuri la Rovinieta pentru vehicule peste 12 tone cu trei axe



Rovinietele pot fi cumpărate cu 30 de zile înaintea expirării celor vechi şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb al zilei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.

Preţuri la Rovinieta pentru autocare peste 23 locuri



Rovinietele pot fi cumpărate cu 30 de zile înaintea expirării celor vechi şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb al zilei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.

Preţuri la Rovinieta pentru microbuze peste 9 locuri



Rovinietele pot fi cumpărate cu 30 de zile înaintea expirării celor vechi şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb al zilei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.

Preţuri la Rovinieta pentru vehicule până la 3,5 tone



Rovinietele pot fi cumpărate cu 30 de zile înaintea expirării celor vechi şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb al zilei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.
Şoferii străini pot achita taxa şi în valute liber convertibile, cotate pe piaţa valutară, la echivalentul exprimat în euro.

Preţuri la Rovinieta pentru autoturisme



Rovinietele pot fi cumpărate cu 30 de zile înaintea expirării celor vechi şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb al zilei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.

Cum se obţine permisul de port armă letală



Cetăţenii români sau străinii cu domiciliul ori reşedinţa în România, care vor să obţină permis de port armă letală, trebuie să se adreseze la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau după caz, au reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă mai multe documente

Cum se obţine permisul de port armă neletală



Cei interesaţi să obţină permisul de port armă neletală, cu aer comprimat sau cu bilă de cauciuc, trebuie să se adreseze la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care să cuprindă mai multe documente.

Acte necesare pentru înscrierea la liceu



EleviI care au susţinut evaluarea naţională în 2013 şi au fost repartizaţi din prima etapă, trebuie să se înscrie la liceu, după repartizarea computerizată.

Documente pentru înscrierea la facultate



Absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, care vor să se înscrie la facultate, au nevoie de mai multe acte.

21.5.13

Pensia de urmaş în locul pensiei pentru limita de vârstă



Conform legii, orice sot supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie. Trecerea de la pensia proprie la pensia de urmas se face cu data de întâi a lunii urmatoare depunerii cererii de optiune.

Pensia de urmaş pentru soţul supravieţuitor



Pensia de urmaş poate fi solicitată de soţul supravieţuitor şi de copii. dacă susţinătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii. Pensia de urmaş poate fi cumulată cu salariul, poate fi suspendată şi reluată în plată şi are reguli de acordare.

Cum pot primi copii pensie de urmaş



Copii pot obţine pensia de urmaş din partea unui părinte, în anumite condiţii. Pentru a fi acceptată solictarea, trebuie să îndeplinească unele condiţii.