28.2.13

Acte necesare pentru testament sau succesiune



Persoanele care solicită dezbatere în vederea succesiunii, sau a moştenirii, au nevoie de o serie de acte. Acestea au nevoie de:

Acte necesare pentru căsătorie civilă



Cei doresc să se căsătorească, mai precis să facă cununia civilă, au nevoie de mai multe acte.

27.2.13

Chevron forează după gaze de şist la Bârlad



Firma Chevron se pregăteşte să înceapă forarea unui puţ de explorare la perimetrul de gaze de şist de la Bârlad.  Operaţiunea este prevăzută pentru în a doua jumătate a acestui an.

24.2.13

Cum se obţine certificat de naştere duplicat



În cazul persoanelor care au pierdut, distrus, sau le-a fost furat, actul de identitate, se poate obţine un nou certificat, situaţiile fiind diverse. 

Acte necesare pentru înregistrarea paternităţii copilului



Sunt cazuri când tatăl nu şi-a recunoscut paternitatea în prima fază, iar mama a fost nevoită sp apleze la un avocat pentru acestă procedură. Tatăl poate reveni asupra deciziei şi să recunoscă copilul, problema putând fi rezolvată mai uşor la ofiţerul de stare civilă, până când bebeluşul împlineşte vârsta de un an. Dacă se depăşeşte vârsta de un an, este nevoie de o hotărâre judecătoreacă. 

22.2.13

Actele necesare pentru certificatul de naştere al copilului



Pentru obţinerea certificatului de naştere a copilului sunt necesare mai multe acte. O parte trebuie depuse pentru eliberarea certificatului medical constatator al naşterii iar poi pentru înregistrarea la primărie, Oficiul de Stare Civilă.

OMV Petrom şi Repsol forează în România


Companiile OMV Petrom şi Repsol vor fora şi exploata în după gaz în perimetre din  Băicoi, Târgovişte, Piteşti şi Târgu Jiu.

21.2.13

Acte necesare pentru divort



Cei care care intenţionează să divorţeze, dacă nu au găsit o altă cale de stingere a divergenţele, trebuie să depună la Judecătoririe mai multe acte. Cerere de divorţ se depune în două sau în trei exmplare, dacă există copii minori în timpul acţiunii.

20.2.13

Acte necesare pentru schimbarea permisului de conducere



Dacă pemisul de conducere a expirat, furat, deteriorat sau a fost pierdut, ori s-au modificat datele personale ale deţinătorului, la solicitarea unuia nou, e nevoie de mei multe acte.

Acte necesare pentru eliberarea ori preschimbarea paşaportui simplu



Solicitanţii paşapoartelor simple, sau turistice, trebuie să aibă pregătite mai multe acte pentru a intra în posesia acestora.
Iată ce acte sunt necesare:

19.2.13

Shorts TV lansat în România



Un nou post de televiziune central a fost lansat în România. El se numeşte Shorts TV şi se bazează pe difuzarea de scurtmetraje internaţionale, inclusiv filme.

13.2.13

Tarife pentru vânat în România



Mulţi dintre străini sunt interesaţi să vâneze în fondurile vânătoreşti din România. Majoritatea pentru că există suficient vânat şi între ţinut. Pentru asociaţiile autohtone, vânătorii străini sunt oricând prine primiţi, mai ales că plătesc bine. Evident, că sunt tariefe, în unele fonduri şi pentru vânătorii români. Nu toate au aceleaşi valori.

Acte necesare pentru obtinere permis de vânătoare



Orice doritor care are intenţia de a se face văntor cu permis, are nevoie de acte în regulă. Asta după ce crede că-şi poate permite să susţină financiar acest hobby şi dacă are puşcă.

Prohibiţia la vânătoarea de ciori



Prohibiţia la vânătoarea de ciori în 2013 intră în vigoare din data de 31 martie. Împuşcarea lor va fi interzisă timp de trei luni.

Prohibiţia la vânătoarea de fazani, raţe, porumbei



În acest an, prohibiţia la vânătoarea de fazani, turturele, raţe mari, becatina mică, porumbeii guleraţi şi guguştici începe în data de 28 februarie.

Prohibiţia la vânătoarea de mistreţi



În acest an, vânătoarea de mistreţi va intra în prohibiţie. Mistreţii vor mai putea fi puşi în cătarea puştii doar din luna august.

Prohibiţia la vânătoarea de iepuri



Începând din 31 ienuarie 2013, este prohibiţie la vânătoarea de iepuri. Vânătorii pasionaţi de împuşte aceste animale vor aştepta până în luna noiembrie, când se va redeschide sezonul.

12.2.13

Adrese ANAPA unde se plătesc permisele de pescuit



Filialele regionale ANAPA, unde trebuie achitate sumele pentru permisul de pescuit sportiv în anul 2013, pot fi găsite în majoritatea judeţelor din ţară. Obligatoriu, înainte de ajunge la aceste adrese, cei care nu sunt membrii la o asociaţie de pescari, trebuie să achite 30 de lei la trezorerie.

Cum se plăteşte taxa de pescuit



Pescarii ce nu doresc să fie membrii într-o asociaţie pot să pescuiască dacă plătesc suma de 30 de lei la trezorerie – cod de CONT 20160103.

Permisul de pescuit sportiv


Permis de pescuit sportiv 2013, după modelul nou din 2012, este un document cu regim special, înseriat, nominal, netransmisibil, de tip card şi este valabil în toate habitatelke din România, cu excepţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării.  În zonele de frontieră, vizarea lor la Poliţia de Frontieră este obligatorie.

11.2.13

Prohibiţia pescuitului la păstrăv 2016



La fel cum se întâmplă la ştiucă, pescuitul păstrăvilor are perioadea de prohibiţie speciale.

Peşti care nu pot fi pescuiţi


Din cauza periclitării pepetuării speciei şi a pescuitului excedentar din alţi ani, care au dus la pericolul dispariţiei unor peşti, rămâne prohibiţie pe tot anul pentru anumite specii.

Prohibiţia la pescuit



Prohibiţia generală la pescuit în anul 2013 este de 60 de zile. Ea începe în data de 8 aprilie şi va dura până în 8 iunie inclusiv.
Acesată măsură are unele precizări;

6.2.13

5.2.13

Noul An Chinezesc în 2016, 2017, 2018, 2019 …. 2030



Zodiacul chinezesc cuprinde 12 zodii care poartă numele a 12 animale diferite: Şobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Şarpe, Cal, Capră, Maimuţă, Cocoş, Caine şi Porc. Aceste 12 zodii se rotesc la fiecare 12 ani.

2.2.13

Vine primăvara, ursul nu şi-a văzut umbra




În majoritatea regiunilor din România, timpul a fost noros în data de 2 februarie, ceea ce, în tradiţia populară, înseamnă că primăvara va veni mai repede.