Sfaturi pentru cumpărărturile de Paști
Odată cu venirea Paştelui, consumatorii trebuie să fie prudenţi în ceea ce priveşte achiziţionarea alimentelor, în special a celor specifice perioadei: ouă, carne de miel, cozonaci.
Ouăle trebuie să fie înscripţionate cu data valabilităţii şi codul fermei producătoare, iar pe cofrag să existe o etichetă care să aibă marca ovală a centrului de ambalare, sistemul de creştere, categoria de greutate şi data valabilităţii. De asemenea, produsele lactate trebuie achiziţionate numai din spaţiile special amenajate, şi anume din halele pieţelor agro-alimentare.
Pe carnea de miel trebuie să apară o ştampilă ovală sau rotundă cu diametrul de 6,5 sau 3,5 cm în care este inscripţionat numărul de autorizare al unităţii de sacrificare şi / sau numărul de identificare al medicului veterinar care a controlat carnea. Pe lângă aceaste însemne, trebuie să mai apară o a doua ştampilă cu marca TO.
Este recomandat consumatorilor să achiziţioneze carcase de miel, însoţită de cap, pentru a evita substituirea cu alte specii, de obicei care latră, deoarece dentiţia la oaie în partea superioară este lipsită de incisivi, care sunt înlocuiţi de un ţesut numit burelet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu