31.3.12

Modificari în Codul Muncii

Proiectul de lega privind modificarea Codului Muncii este în discuţia sindicatelor. Blocul Naţional Sindical a şi aduns deja un proiect cu modificăriloe solicitate.

26.3.12

Preţul ouălor de Paşti


Alături de carnea de miel, ouăle sunt cele mai importante alimante folosite de creştinii ortodocşi, şi nu numai, la Sărbătoarea Paştilor. Este mai mult, un simbol, care trebuie vopsit.

25.3.12

Autostrada Timişoara – Lugoj în termen



Autostrada Timişoara – Lugoj, în lungime de 32 de kilometri aredouă lotuir de construcţie. Una, de 9,5 kilometri, este o variantă ocolitpoare a municipiului Timişoara.

24.3.12

Florin Piersic vrea să fie moldovean

Cunoscut actor român, Florin Piersic, vrea să se facă moldovea. El a spus că va solicita cetăţenia Republicii Moldova, fiind îndrăgostit de ţara de unde provine tatăl său.

22.3.12

Podul Vidin – Calafat aproape de finalizare

Podul peste Dunăre, dintre România şi Bulgaria, respectiv între Vidin şi Calafat, se apropie de finalizare. Inaugurarea lui ar putea avea loc în luna noiembrie a acestui an.
Una dintre cele mai grele lucrări ale podului, ultimul pilon, care are înălţimea de 44,76 metri, a fost ridicat de către muncitorii companiei spaniole ce asigură lucrarea.

Legea Taximetriei, proiect contestat

Proiectul de lege al teximetriei are prevederi contestate de către cei care îşi câştigă existenţa din transportul în comun cu maşinile proprii, sau de firme.

Ford B-MAX a ajuns în România

Comapnia americaă Ford a lansat astăzi modelul B-MAX în România. După ce a a vut lansarea la salonul auro de la Geneva, Ford B-MAX ajunge şi pe plaiuri mioritice. Pentru cei interesaţi, comenzile se vor putea face începând din 23 martie.

21.3.12

Litigiul teritorial între România şi Bulgaria în Marea Neagră




Miniştirii de externe din România şi Bulgaria au recunoscut că cele două ţări se află într-un litigiu teritorial maritim de aproximativ 17 kilometri, în zona de costă care le delimitează. 

Onomastica de Florii

De Floriilor îşi vor sărbători ziua de nume, sau onomastica, crştinii ortodocşi cei care paortă nume de flori.
Sărbătoarea deschide pregătirile pentru Paşti, din Săptămâna Mare, sau Săptămâna Patimilor.

20.3.12

Zimbrii puşi în libertate la Vânători Neamţ



Joi, 22 martie, în Parcul Natural Vânători Neamţ vor fi puse în libertate primele cinci exmplare de zimbri, care au fost selectaţi pentru acest proiect. Zona are o altitudine între 600 şi 1.000 de metri.

Duster trece peste Logan



Modelul SUV Duster, scor de compania Renault în România, a depăşit pentru prima dată vânzările modelului Logan, în luna februarie.

19.3.12

Noul proiect al gazoductului Nabucco

Gazoductul Nabucco, proiectat să aducă gaze naturale din Asia Centrală în Europa, preiect care cuprinde şi România, este în acest moment în revizuire. Astfel, consorţiul Nabucco a pregătit o variantă restrânsă a vechiului proiect.

12.3.12

Voyager 1 la limita sistemului solar



Sonda spaţială americană Voyager 1 a adunat informaţii despre planete gazoase din sistemul nostru solar. Ea a fost lansată în urmă cu 34 de ani, în 5 martie 1977, la o zi după cutremurul din România.

11.3.12

Discovery Channel în preferinţe românilor

În rpeezent, Discovery Channel poate fi văzut în peste 95% din gospodării din România. Conform unui studiu, făcut cu prilejul a 15 ani în România, peste 81 de procente dintre privitori vor şă-şi îmbogăţească la acest canal cunoştinţele.

9.3.12

Fiscul pregătit de controlul averilor

La nivelul Direcţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice, plus cea a municipului Bucureşti, au fost înfiinţate structurile pentru verificarea marilor averi.

1.3.12

Ziua de 8 martie, din sărbătoare comunistă în una comercială

Spre deosebire de 1 martie, care este o sărbătoare românească, cea de 8 martie este o sărbătoare internaţională. Mulţi spun că este o sărbătoare de sorginte socialistă.
8 martie este declarată oficial Ziua Internaţionaşă a Femeilor, ea fiind recunoscută astfel de peste 90 de ani. Practic, din 8 martie 1908, când Societatea Femeilor Social Democrate din New York a sponsorizat o întrunire cu tema drepturilor femeilor.