17.12.13

Copiatul la BAC, ori tentativa


Copiatul la BAC este un subiect descusut pe toate părţile atât la şcoală cât şi în presă, în lipsa altor subiecte de într-o perioadă moartă cum vara. Discuţii interminabile pe şapte canale simultan, în speranţa menţinerii unui firav raiting şi multă presiune pe minister sau profesori. Cam ăsta este circul din fiecare vară. 

Oficial, în 2014, Ministerul Educaţiei Naţionale încearcă să prevină posibilităţile de fraudare. Li se interzice candidaţilor, să aibă ghiozdane, sacoşe, rucsacuri, poşete şi altele asemenea, cu obligaţia de a lăsa obiectele menţionate într-o sală specială pentru depozitare, stabilită de comisia de bacalaureat. Candidaţii care refuză nu vor fi primiţi în examen. 
Ei nu vor avea dreptul să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în bănci , manuale, memoratoare, dicţionare, cărţi, culegeri, formulare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări. De asemenea sunt interzise telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, ce pot permite e conectarea la internet sau la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
Interesant de comparat cu cea se întâmplă în alte ţări. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu