8.4.11

Alimente ce întăresc sistemul imunitar

Alimente care întăresc sistemul imunitar



Organismul uman este primăvara extrem de sensibil, fiind necesare măsuri pentru creşterea imunităţii.  

Pentru a creşte rezistenţa organismului la boli, din alimentaţia noastră zilnică nu trebuie să lipsească vitaminele A, C şi E.
Vitamina A poate fi luată din lapte şi ficat. Ficatul este, la orice animal, depozitul de vitamina A al organismului.
Varianta vegetală a vitaminei A, se regăseşte în toate fructele şi legumele cu beta-caroten, care au culoare portocalie, verde, roşie şi care pot fi consumate, în primul rând, proaspete.
Vitamina E antioxidantă se gaseşte în seminţe şi în uleiuri, dar şi în peştele gras. Peştele gras conţine şi acizi esenţiali Omega 3, care nu pot fi sintetizaţi în organism şi trebuie aduşi prin alimentaţie. De două ori pe săptămână este necesar consumul de peşte gras (somon, macrou, ton), pentru că este foarte eficient în rezistenţa crescută la imbolnăvire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu