2.4.12

Amenzi aplicate prin Legea Picnicului




Noua Lege a Picnicului va încerca să reglementeze desfăşurarea activităţilor recreative în aer liber şi locurile unde ele să se poată desfăşura. În plus se aşteaptă un putenic impuls de ecologizare a mediului natural. Asta dacă legea va fi aplicată. 

Se aşteaptă o demanelizare a finalurilor de săptămână, transformate în ultimii 19 ani în adevărate beţii colective. 
Noua lege obligă autorităţile locale să stabilescă locurile unde aceste picnicuri mai pot avea loc, să le amenajeze şi mai ales menzile celor care nu repectă perimetrele. Sun reguli şi obligaţii pentru public şi pentru autorităţi. 
De exemplu, pentru aprinderea focului în spaţii neamenajate, necurăţarea locului în care s-a făcut picnicul, tulburarea liniştii cu manele sau alte sunete poluante în zona, aruncarea tigărilor în spatii neamenajate, pot aduce sancţionări între 300 şi 3.000 de lei
Pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice în spatii neamenajate, spălarea obiectelor în apele curgătoare, cei prinşi cu chloţii în vine sau cu tigaia în apă, au de plătit între 100 şi 200 de lei. 
Pentru deversarea apelor uzate în lacuri şi râuri, postarea de mesaje sau semne în natura, mai pe înţeles scrijelirea, se pot scoate din buzunare între 200 şi 400 de lei. 
Administratorul zonei de picnic poate plăti şi ele din gros dacă nu-ţi face treaba, între 10.000 şi 50.000 de lei.
Sunt măsuri de revenire la bunul simţ, pentru cei care l-au avut şi de impunere cu forţa celor care nu îţeleg termenul. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu