15.8.15

2018, Înălţarea Fecioarei la catoliciCreştinii romano-catolicii vorbesc de Înălţarea Fecioarei. sărbătoare care, la ortodocşi este cunoscută ca Adormirea Maicii Domnului. 
Pe 15 august, sărbătoarea este prăznuită în fiecare an, în tradiţia populară ea marchează trecerea de la vară la toamnă. În 2018, ea va fi miercuri. 
Fecioara a murit ca orice fiinţă omenească, adormind simbolistic. Mormântul Sfintei Fecioare se află în Grădina Ghetsimani din Ierusalim. Arhanghelul Gavriil care a anunţat şi naşterea lui Iisus Christos, a dat vestea cu trei zile înainte. Sfânta Maria, sau Fecioara, s-a bucurat şi s-a rugat pe Muntele Măslinilor, iar copacii s-au aplecat în faţa ei. Apostolii, care erau răspândiţi în lume pentru a propovădui Evanghelia, au venit la eveniment, fiind cu toţii prezenţi, cu excepţia Sfântului Toma, care a ajuns cu câteva zile mai târziu, după ce Maria fusese înmormântată.
Pentru că a vrut să o vadă încă o dată, Toma i-a convins pe ceilalţi apostoli să deschidă mormântul Maicii Domnului. Aşa au descoperit că trupul nu mai era în mormânt. Biserica Romano-Catolică se referă la acest eveniment ca Înălţarea Fecioarei, considerându-se că dispariţia trupului Maicii Domnului din mormânt se explică prin faptul că Ea a fost înălţată cu trupul la Cer.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu