27.7.14

Cum va fi toamna 2018


Toamna 2018 se anunţă cu precipitaţii reduse, însă cu medii de temperatură obişnuite, mai scăzute în ultima lună, când vor fi şi primii fulgi de nea. 
În septembrie, vor fi temperaturi normale, mai mari în sud-est,  Temperaturile maxime pot trece de 30°C in sud, iar în spre finalul intervalului temperaturile minime se vor apropia de 0 grade Celsius în zonele depresionare din centrul şi nord. Precipitaţiile vor fi în general normale, mai abundente fiind în vestul, centrul şi nord. 
În octombrie valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice ale ultimilor ani. Temperaturile pot fi mai ridicate în sudul, sud-estul şi vestul ţării. În Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, maximele pot atinge 13 grade Celsius iar în Crişana şi Moldova la 12 grade Celsius, in Maramureş şi Transilvania, la 11, respectiv 10 grade Celsius.
Ultima luna de toamna va avea temperaturi apropiate de mediile multianuale, uşor mai ridicate în sud şi sud-est. Maxime de pana la 7-8 grade Celsius se pot înregistra în Banat, Muntenia şi Dobrogea, 3 şi 6 grade în Crişana şi Oltenia, 4 - 5 grade în Maramureş, 0 şi 5, respectiv 0 şi 6 grade Celsius în Transilvania şi Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu