3.5.11

Oasama ben Lade sau Usama bin Laden împuşcat de trupele SEAL

Oasama ben Lade sau Usama bin Laden împuşcat de trupele SEAL 




Trupele SEAL au fost cele folosite pentru anihilarea lui bin Laden
Militarii americani au fost duşi în localitatea pakistaneză Abbotaba de două elicoptere care au zburat la joasă înălţime din Afganistan. O echipă formată din 25 de militari a debarcat din elicoptere duminică noapte. Trupa de comando a efectuat operaţiunea în doar 40 de minute, majoritatea timpului petrecându-l pentru obţinerea de informaţii.O ceremonie funerară pentru Osama ben Laden s-a derulat apoi  la bordul portavionului american Carl-Vinson, în Marea Oman, cu respectarea tradiţiilor musulmane, înainte ca trupul său să fie aruncat în mare.

eremonia a început luni la ora 5.10 GMT (8.10, ora României) şi s-a terminat după 50 de minute, a precizat oficialul de rang înalt, sub protecţia anonimatului.
Corpul lui ben Laden a fost spălat, apoi plasat într-un giulgiu alb, care a fost depus într-un sac. Un ofiţer a citit un text religios pe care un interpret l-a tradus în arabă. Corpul a fost apoi pus pe o placă, balansată pentru ca trupul să cadă în ocean.
Unul dintre cele 11 portavioane americane se află în permanenţă în largul coastelor pakistaneze pentru ca avioanele sale să poată participa la conflictul din Afganistan.
Preşedintele american Barack Obama şi câţiva demnitari americani au privit în direct, la televizor, execuţia lui Osama ben Laden, liderul reţelei Al-Qaida, unul dintre militarii implicaţi în misiune a avut instalată pe cască o cameră de filmat, care a asigurat, în permanenţă, o conexiune video între Casa Albă şi echipa trimisă să-l elimine pe Osama ben Laden.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu