8.5.12

Românul Tender investeşte în Senegal şi Bisau



Grupul de firme românesc Tender va investi aproximativ 100 milioane de dolari în explorarea unui zăcămînt petrolier în Senegal şi Bisau, confom anunţului făcut de patronul Ovidiu Tender.

 În valoarea de zeci de miliaone, investiţiile de explorare se vor face succesiv şi vor ajunge la aproximativ 100 de miliaone până la punerea în exploatare. Investiţiile până la punerea în exploatare a zăcământului vor ajunge la 100 milioane de dolari", a afirmat Tender într-o conferinţă de presă.
Grupul
Tender a încheiat un acord de concesiune cu Agenţia de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Bissau, pe o suprafaţă de 5.347 kilometri pătraţi şi este situat într-o zonă off-shore, pentru explorarea şi exploatarea unui bloc petrolier aflat pe teritoriul comun al celor două state africane.
Contractul are durată de opt ani pentru lucrări de explorare şi de 25 de ani pentru producţie, cu posibilitatea extinderii cu încă zece ani. Rezervele de petrol cuprinse între 720 milioane de barili şi 2,35 miliarde de barili.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu