15.5.12

Salarii mari în RomâniaCele mai mari salarii din România le au angajaţii companiilor din domeniile IT, bancar şi farmaceiutic.  
Cu toate acestea, firmele de recrtare ştiu că diferenţa dintre o poziţie de nivel mediu şi una de top management este foarte mare,
Astfel, un programator software este recrutat cu un salariu de 1.500 - 2.000 de euro pe lună, iar în cazul poziţiilor de management salariul creşte până la 5.000 euro sau chiar mai mult.
La fel, în domeniul bancar media unui salariu este circa 1.000 de euro în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager iar unul de top manager poate ajunge la sume cuprinse între 100.000 şi 1 milion de euro pe an sau mai mult.
Pe regiuni ale ţării, salariile diferă de Bucureşti. Astfel, în zona de sud salariile sunt cu 20% mai mici, iar în centru-vest cele mai bine plătite sunt în domeniul bancar şi industria auto. În zona de est sunt cele mai mici salarii în comparaţie cu celelalte, deşi în Iaşi există un centru important de outsourcing BPO şi IT care poate permite o creştere a recrutărilor în această zonă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu