8.7.13

Noua lege a salarizării pentru bugetari


Noua lege a salarizării din sectorul public, adică al bugetarilor, prevede va include în continuare o limită minimă şi una maximă, însă este completată cu o sumă care va varia în funcţie de performanţa profesională individuală şi încadrarea în cheltuielile de personal alocate fiecărui ordonator principal de credite.

În acest an, numărul angajaţi din sectorul bugetar se ridică la 1,187 milioane persoane iar legislativul pregăteşte o nouă lege de salarizare. Astfel, salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizării, începând cu 2014, în mod etapizat şi succesiv, dar numai pentru anumiţi funcţionari, respectiv aceia al căror salariu de încadrare este mai mic decât cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.
Salariile de bază pentru fiecare clasă de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I în valoare de 800 lei, corespunzător salariul minim brut pe ţară de la 1 iulie, şi coeficienţii de ierarhizare existenţi, iar diferenţa dintre două clase de salarizare succesive va fi păsrată la 2,5%. Cuantumul sporurilor, primelor, compensaţiilor şi indemnizaţiilor va fi stabilit astfel încât, împreună cu salariile de bază, să nu depăşească creşterile salariale prevăzute pentru fiecare an în parte prin legile anuale speciale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu