13.2.13

Acte necesare pentru obtinere permis de vânătoareOrice doritor care are intenţia de a se face văntor cu permis, are nevoie de acte în regulă. Asta după ce crede că-şi poate permite să susţină financiar acest hobby şi dacă are puşcă.

Solicitantul trebuie să aibă vârsta de 18 ani, an de stagiatură, sub îndrumarea unei organizatii vânătoreşti la care acesta este înscris şi o instruire practică în poligonul de tir si să fi trecut examenul de obţinere a permisului.
Trebuie să fie înscrişi în Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Amatori, care va va costa aproximativ 800 de lei anual.
Iată de ce are nevoie:
- cerere tip, model anexa nr. 1 (H.G. 130/2005)
- actul de identitate al solicitantului, original si copie
- un certificat medical eliberat de o unitate sanitara specializata, cu cel mult 6 luni inaintea depunerii cererii pentru a dovedi ca este apt sa detina astfel de arme si munitii
- certificat de cazier judiciar
- aviz psihologic eliberat cu cel mult 12 luni inaintea depunerii cererii de un psiholog autorizat
- certificatul de absolvire a unui curs de instruire teoretica si practica in domeniul armelor si munitiilor, organizat de o persoana juridica autorizata in acest sens, in original si copie
- 2 fotografii color cu dimensiunea 4x5 cm
- dovada achitarii taxelor pentru autorizare
- carnetul de membru vanator, in original si copie, vizat pe anul in curs, eliberat de o organizatie vanatoreasca legal constituita, afiliata la Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din RomaniaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu