7.4.13

Duminica Floriilor la romano catolici 2018Creştinii romano catolici sărbătoresc Duminica Floriilor în 2018 separat de creştinii ortodocşi. 
În acest an, ea va fi pe data de 25 martie, deoarece Paştele cade pe 1 aprilie. Această sărbătoare deschide pentru creştini ciclul sărbătorilor pascale, care se încheie odată cu Înălţarea lui Isus, la 40 de zile de la Sărbătoarea Paştelui. Floriile se serbează cu o săptămână înainte de Paşte şi simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim, iar pentru toţi credincioşii, începând cu această dată până la Paşte, va fi Săptămâna Patimilor. Această sărbătoare poartă numele de Florii, deoarece Isus Hristos a fost întâmpinat în Ierusalim cu flori şi cu ramuri de finic, palmier şi măslin. În seara acestei duminici încep în biserici slujbele Deniilor din Săptămâna Sfintelor Patimi.
Tot în această duminică, în Biserica romano-catolică se sărbătoreşte şi Ziua Tineretului. Cu ani în urmă, Duminica Floriilor mai era numită Duminica aspiranţilor sau a candidaţilor la botez, pentru că în aceasta zi cei care urmau să se boteze mergeau cu mare solemnitate la episcop spre a-i cere să fie admişi la botez, iar acesta le dădea sa înveţe Crezul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu