28.5.13

Ce este asigurarea de rentă


Pentru cei interesati, asigurarea de renta,  in cazul acestei polite compania de asigurari plateste o prima de asiguare periodica. Exista doua tipuri de astfel de polite: renta cu rata fixa - prima de asigurare este platita beneficiarului de catre compania de asigurari indiferent daca contractantul politei mai traieste sau nu. 

Este importanta insa daca la inceputul perioadei de plata a rentei asiguratul mai este in viata sau nu.
Indemnizatia pe care o primeste beneficiarul este fixa si se poate face doar pe o anumita perioada; renta viagera - asigurarea este incheiata pe viata asiguratului, iar in mometul inceperii platii indemnizatiei asiguratul trebuie sa fie in viata. Acesat polita se poate incheia si in favaorea mai multor asigurati, in acest caz la inceputul perioadei de plata cel putin unul dintre ei trebuie sa fie in viata. In cazul decesului unuia dintre asigurati in perioada de plata a rentei, asiguarea se transfera asupra celuilat asigurat.
Documente necesare :
Contractantul Politei de Asigurare trebuie sa aiba C.I. in original si o copie xerox. De asemenea pentru stabilirea riscului medical pe care societatea de asigurare si-l asuma sunt necesare (dupa caz) documente si adeverinte medicale care certifica starea de sanatate cu care intra in programul de protectie.
Asiguratul trebuie sa aiba, dupa caz : C.I. orginal si copie (adulti) si Certificatul de Natere original si copie pentru copii si de asemenea documente medicale care sa ateste starea de sanatate. De asemenea trebuie cunoscute datele Medicului de Familie: Nume, Prenume, adresa Cabinetului Medical si Nr de Telefon.
Pentru mostenitori trebuie stiute datele de identificare CNP si gradul de rudenie cu asiguratul.

Prima de asigurare care se plateste anticipat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu