28.5.13

Ce este asigurarea de studii sau tip student


Pentru cei interesati, asigurarea de studii, sau de tip student, este o polita cu o componenta de economisire pentru perioada de studii a copiilor celui care cumpara polita (acesta poate fi parintele sau tutorele beneficiarului). Prima de asigurare poate fin incasata chiar daca beneficiarul a decedat, polita transformandu-se in acest caz intr-o asigurare mixta, prima de asigurare fiind incasata in acest caz de catre asigurat (cel care incheie polita cu compania de asigurari).

Ratele politei sunt platite pe o perioada de cativa ani (4 - 5) urmand ca beneficiarul sa intre in posesia primei, integral sau esalonat, in perioada de studii prevazuta in contract. Asiguratorul este cel care decide perioada pe care se incheie polita, de obicei 9 - 10 ani, in functie de numarul anilor de plata a primei de asigurare.
Documente necesare :
Contractantul Politei de Asigurare trebuie sa aiba C.I. in original si o copie xerox. De asemenea pentru stabilirea riscului medical pe care societatea de asigurare si-l asuma sunt necesare (dupa caz) documente si adeverinte medicale care certifica starea de sanatate cu care intra in programul de protectie.
Asiguratul trebuie sa aiba, dupa caz : C.I. orginal si copie (adulti) si Certificatul de Natere original si copie pentru copii si de asemenea documente medicale care sa ateste starea de sanatate. De asemenea trebuie cunoscute datele Medicului de Familie: Nume, Prenume, adresa Cabinetului Medical si Nr de Telefon.
Pentru mostenitori trebuie stiute datele de identificare CNP si gradul de rudenie cu asiguratul.
Prima de asigurare care se plateste anticipat.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu