28.5.13

Ce este asigurarea mixta redusa


Pentru cei interesati, asigurarea mixta redusa este polita de asigurare care permite asiguratului sa retraga primele platite pentru riscul de supravietuire, compania de asigurari pastrand doar prima care acopera riscul de deces. In cazul in care la sfarsitul perioadei asigurate titularul politei este in viata, compania asiguratoare ii va plati acestuia suma asigurata.

In cazul decesului, asiguratorul va plati suma primelor platite pana la momentul decesului, si, de cele mai multe ori, se va include si o cota parte aferenta pariciparii la profit pentru partea din rezervele matematice investite (o parte din primele de asigurare constituita ca rezerva de catre compania asiguratoare pentru a putea plati sumele asigurate, indiferent de momentul survenirii decesului). Avantajul acestei polite este ca suma asigurata este nelimitata, cuantumul ei fiind stabilit prin contract de catre asigurat.
Documente necesare :
Contractantul Politei de Asigurare trebuie sa aiba C.I. in original si o copie xerox. De asemenea pentru stabilirea riscului medical pe care societatea de asigurare si-l asuma sunt necesare (dupa caz) documente si adeverinte medicale care certifica starea de sanatate cu care intra in programul de protectie.
Asiguratul trebuie sa aiba, dupa caz : C.I. orginal si copie (adulti) si Certificatul de Natere original si copie pentru copii si de asemenea documente medicale care sa ateste starea de sanatate. De asemenea trebuie cunoscute datele Medicului de Familie: Nume, Prenume, adresa Cabinetului Medical si Nr de Telefon.
Pentru mostenitori trebuie stiute datele de identificare CNP si gradul de rudenie cu asiguratul.

Prima de asigurare care se plateste anticipat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu